Obrázek uživatele Robert Král

z deníčku Brain body bastards - od Litovan k Hlučínu

Z deníčku...

Projekt Brain body bastards byl připravován v našich myslích celý rok. Na soustředění jsme vyrazili zkraje prázdnin do spřátelené obce Litovany proslulé filmem "Doprdelesvěta!" Bylo to trochu složitější soustředění, protože Verunka se musela odjet promenádovat na módní molo. Po návratu nás za to všechny naučila v noci famózní píseň - Přijel k nám starý kovboj včetně pohybového doprovodu. To jsme ještě netušili, jak moc se bude později hodit. Jinak vše probíhalo standardně - Máca se půlden rozhodoval, co si vybere k jídlu, které pak druhou polovinu dne konzumoval, Terezka vystřídala několik šatiček, Nikola byla připlácnutá k hledáčku svého foťáku, Zdenál hýřil optimismem a dobrou náladou a Šimon obhajoval Tissa.

S dokonale připravenou aqua show jsme tedy mohli směle vyrazit na festival Colour meeting do Poličky. Cítili jsme se jako hvězdy, protože si pro nás přijeli milí pořadatelé svými vozy přímo na nádraží! Přepravení probíhalo podle předpokladů, dokud nám nevypadla na chvíli elektřina. V takové situaci oceníte, když jsou herci schopni improvizace. Píseň "Přijel k nám starý kovboj" se všem moc líbila a nejen děti mávali svými virtuálním kloboučky. Vše bylo tedy řízením osudu zachráněno a představení jsem dohráli až do konce. Večer jsme završili zahanbením Lenky Dusilové - tedy aspoň co se účtenky za tequilly a piva týkalo.

Další štací byl festival Mighty Sounds v Táboře. Dostali jsme ke vstupu náramky víajpí, takže jsme se všichni cítili veledůležitě. Tedy do doby, než jsme zjistili, že Šimon vyměnil svůj náramek obratem za flašku borovičky s nějakým neznámým týpkem. Do areálu se tedy legálně nemohl dostat, propašovali jsme ho proto v kufru naší fesťákové dodávky. Naše odpolední produkce byla zachráněna a zařazena na Greenpeacestage. Asi proto, že jsme biodivadlo.

Tento víkend jedeme do Hlučína na Štěrkovna open. Má tu prý hrát nějaká kapela, co ani nemá jméno. Hrajeme tentokrát na hlavní stejdži s názvem "Scéna Ostravar". Nevíte proč?

www.napric.cz/brain-body-bastards