Obrázek uživatele Nikola Linhart

Co bude dál? Cunnus programme!

Oficiální prohlášení o tom, co bylo, je a bude dál.

  • Máme za sebou letní štace 2015 završené slavnostní derniérou na Vranovské pláži za ovací publika z Masarykovy univerzity. Krákorák to nepřežil, zavzpomínejme nyní minutou ticha na našeho kolegu a ty dlouhé dva měsíce, které s námi strávil. /Hraje tesklivá hudba, představujte si flashbacky, v hlavní roli Krákorák./

 

 
  • Členská schůze proběhla snad řádně, jak směrnice směřují. Přibrali jsme dva nové členy a eliminovali ty staré, budiž jim jsou digitální drny lehké. Jíťa si jako většina z členstva prošla profidivadelní přípravkou a poté s námi projela republiku napříč festivaly. Na co se hodí: prcinka, výprava, asistent produkce. Šťáva je nyní oficiálně náš zvukový mág. Za co, že má to členství? Projekt Nukleus, Profidivadlo, Kompost, letní štace a chystané představení Kozy & kvéry 4 (bližší informace níže).

 
  • Reprízujeme Kompost, do konce roku pouze dvakrát a to v Brně 2. 10. 2015, a v Praze 28. 11. 2015. Nenechte si ujít, protože až ten Kompost zasmrádne, bude už pozdě!
  • Vystavujeme! Společná výstava s názvem Digiarcha proběhne od 10. 11. 2015 do 10. 12. 2015 v Café Zákoutí, slavnostní vernisáž s doprovodným programem, kouzelníkem, a Ironmanem se uskuteční v pondělí 9. 11. 2015. Žádný z autorů se do vernisáže nedozví, jak vlastně vypadá jeho vystavované dílo. Digitální páření fotografií a realizaci celé výstavy vzal na svá bedra Tomáš Staudek (a zakázal mi používat slovo "páření") a již probíhají přípravy.
  • Napříč festivaly vyrostlo. Tento vedlejší letní projekt spolku narostl do zajímavých rozměrů. Pro jeho netradiční formu, jsme se rozhodli vložit do něj víc energie a vytřískat z toho maximum. Prvním krokem bylo založení vlastní sekce v menu našeho webu

  • Vánoční nadílka! Máme pro vás Kozy & kvéry 4. Příprava velkolepého projektu, na němž se podílí více než 20ti členný tým, je za posledních pár let jedním z největších projektů spolku. Premiéru této nové hry uvedeme začátkem prosince tohoto roku. Prozatím máme za sebou první čtenou a před sebou obrovský kus práce.

 

  • A konečně! Nadvláda falu skončila. Cunnus programme! (Vyslovováno francouzsky!) Spolek, při jehož založení stáli (nebo spíše seděli nad zlatavým mokem) čtyři muži, ušel kus cesty a nyní můžeme oficiálně vyhlásit nový dramaturgický lejbl. Ženy sobě a konec hlavních mužských rolí. Toto není ženská participace, toto je ženská nadvláda. Body našeho programu:
  1. Získat nadpoloviční podíl na organizaci a produkci veškerých akcí kulturně zapsaného spolku Napříč.cz. DONE
  2. Obsadit všechny hlavní role v nové divadelní hře. DONE
  3. Ovládnout projekt Napříč festivaly a změnit jeho politický systém. DONE
  4. Znárodnit národní divadlo. IN PROGRESS
  5. Prosadit absolutní zákaz výskytu rejoice kalhot. IN ORDER 
  6. Poníky pro všechny členky spolku. IN ORDER
  • Jo a dneska jsme odeslali žádosti o dotace na nové projekty, ale o tom zase příště, koťátka!