Divadelní studio Paradox - nové domácí hřiště Napříč

Dlouhá léta připomínalo sdružení Napříč.cz kočovnou společnost, toulající se po všech možných brněnských zákoutích, která jen trošku vybízela k divadelnímu i jinému umění. Svá představení jsme uváděli v ikonickém Buran Teatru, v éterickém Kabinetu múz, na maličkatých hospodských pódiích, v MHD nebo i v areálu mrazíren.

Nicméně, stejně jako dospívá mladá teenagerka, která chce vykopnout svého dementního mladšího bratra ze sdíleného pokoje a mít své soukromí, tak dospívá i Napříč. I my zatoužili alespoň po špetce toho uměleckého pohodlí.

Takové malé zlomyslnosti jako neustálé převážení rekvizit z místa na místo, vykradení kostýmů z auta v den premiéry, odřeknutí termínů představení nebo zkoušky v prostorách zcela nedivadelních se zprvu jeví jako roztomilé a pro kolektiv krásně tmelící. Po pár letech začnou tyto jisté vrtochy lehce drásat a svědit sebevědomí snaživců. Po 10 letech těchto nevlídností? To už si Napříč jedinec připadá jak špinavý houmlesák, co má v teniskách napliváno a jediným řešením se mu jeví vystřelení si mozku z hlavy a rozpatlat ho lžící po magazínu Strážná věž.

V roce 2018 slaví Napříč.cz 10 let své činnosti, a to už je dost velké lákadlo, abychom i my dospěli a získali stálou divadelní scénu. Naším novým uměleckým domovem bude divadelní studio Paradox na Křížové ulici v Brně! Zde jsme už posledních pár měsíců našli útočiště pro uvedení našich divadelních her a mohli si tak prostor osahat. Jedná se sice o prostor, který trpí mnoha nedokonalostmi, ale příležitost, podílet se na jeho chodu společně se spřáteleným souborem PUD a velebit si ho k obrazu svému, byla silnější. Poslední pochybovače v našich řadách zlomil dosud nevídaný prvek luxusu v bekstejdži - potenciálně funkční hajzláček pro herce. Jdeme do toho!

 

V půlce února se sešla první nadšená parta, která přes víkend dávala zanedbané, ale líbezné prostory zákulisí do provozu schopného stavu. První zatěžkávací zkouškou pro nový Paradox bude brzký večer 3. března, kdy proběhne repríza inscenace Slunce svítí i v noci a následný Galavečírek Napříč.cz k roku 2018.

Nenechte si tento zcela výjimečný večer ujít a dorazte do našeho nového budoáru krásného umění.

Událost na Facebooku

Rezervace vstupenek