Obrázek uživatele Nikola Linhart

Nalodění

Svět se zbláznil. Migrace je v plném proudu. Média křičí do všech stran "Bojte se emigrantů!". Vláda reaguje globálním zatopením země. "Pokud bude naše země pod vodou, uprchlíci ji nebudou moci najít a otočit nás ke své víře,..." Svěřil se nějaký člověk patřící k vládě. A tak pravil Pámbú: "Postav si archu z cypřišového dřeva. Archu propleteš rákosím a zevnitř i zvenčí ji vymažeš smolou." Napříč reaguje. Na smolu kašleme, použili jsme dropbox, drží stejně a naše archa se jmenuje Digiarcha.
Oslovili jsme všechny členy a sympatizanty kulturně zapsaného spolku, ne všichni se k výtvarné činnosti dobrovolně hlásí, ale nedostali na vybranou, úkol zněl jasně: "Od každého po dvojici vašich autorských děl, až najdeme zemi zaslíbenou, kde jsou zbořeny hranice mezi reálnem a virtuálnem, tyto dvojice spolu stvoří nový hybridní postsvět." Nalodění probíhá. Zbývá nám nahnat do podpalubí posledních pár párů. Digiarcha již brzy vypluje. Čekejte na další pokyny.

Trochu užitečnější informace:
Společná výstava s názvem Digiarcha proběhne od 10. 11. 2015 do 10. 12. 2015 v Café Zákoutí, slavnostní vernisáž s doprovodným programem, kouzelníkem a Ironmanem se uskuteční v pondělí 9. 11. 2015. Čekejte další pokyny.