Obrázek uživatele Nikola Linhart

Rok 2016 ve zkratce.

Po prosincové premiéře Kvérů jsme si v rámci Napříč užili všichni zaslouženého odpočinku adventního a novoročního času. Nicméně dneska je 20. 1. 2016, máme za sebou dvě zkoušky Kvérů a letošní první Členskou schůzi. Tedy alespoň si myslím, že ta schůze proběhla, protože jestli si dobře vzpomínám, tak mi následující den třeštila hlava jak střep, žaludek skuhral agónií a vedle postele stál odpadkový koš, k mému překvapení prázdný.

Probrali jsme minulé projekty, běžící projekty a projekty, které chystáme,... Projekty, projekty, projekty,...

Premiéra Kvérů v prosinci 2015 byla odrazovým můstkem do nového roku. Pozvali jsme veřejnost a hru otestovali. Zjistili jsme, co funguje a co je třeba trochu zohýbat, aby to fungovalo lépe. A tak si o čtvrtcích tak hrajeme a vynalézáme, plácáme nové tvary a další kusy zase odsekáváme, trochu zbrousit, zahladit a je to,... Protože na oslavu přestupného roku je pro vás připravena v rámci Cunnus Programme (více o Cunnusu v článku Co bude dál? z 30. září 2015) první repríza a vlastně premiéra Koz a Kvérů 4 pro rok 2016. V pondělí 29. února 2016 od 20.00 na prknech divadla Buranteatr, takže si rezervujte svůj lístek včas!

A protože naši zahradu žádné mrazíky jen tak nespálí, na sklonku zimy začínáme obdělávat. V druhé polovině března se můžete těšit na úspěšný stále nechladnoucí situační funny-horor Kompost (brzy bližší info o čase, místě, cenách a rezervaci vstupenek). 

Co tedy očekávat od našeho certifikovaného biodivadla a kulturně zapsaného spolku kromě jarních repríz?

Jednak novej merch: Nějaký placky, trika, tílka, kaťata, bičíky s logem, vonné svíčky, balená voda, popelníky na motorku a čůrokapy. Na jaře budou členové týmu pilně spolupracovat s Fakultou informatiky MU, a tak konec semestru oslavíme uvedením hry studentů ProFIdivadla a Filmovým festivalem. V létě se můžete těšit na premiéru naší již už tradiční pUnKoWé show Napříč festivaly. Ve sklepě nám pořád hnijou dvacetikilový pytle čokolády, takže pokud nám počasí bude přát, letošní prázdninové radovánky si osladíme happeningem Morální Čokobahno. Pak nějaký tajnosti a další tajnosti a ještě jedny tajnosti, a v závěru roku budou hned dvě velkoleposti - Premiéra divadelní hry Dravci z Kénigu a intermediální social hub záležitost s názvem Freewill Fórum.

Semínka jsou zasazená, hnojivo se kompostuje, pravidelně zalíváme, a pak stačí už jen přidat trpělivost a lásku.

NL