Obrázek uživatele Napříč.cz

Šok! Kultura na Fakultě informagiky! Fuck! Napříč.CZ je v tom! Oh!

Prsty v tom má džejefkej (JFK) a Kennedy to není. Podle zdroje, který si nepřeje zveřejnit své jméno, se za touto zkratkou skrývá trojice Junga-Filipec-Král z biodivadla Napříč.CZ. Avšak nejen tito tři provedli kulturní defloraci univerzity v podobě nazkoušeného divadelního představení Pulp fiction s podtitulem Historky z podsvětí.

plakát představení Pulp Fiction
představení Pulp Fiction na FI

plakát XI. Filmového festivalu FI
XI. Filmový festival FI

Scénář kultovního filmu Quentina Tarantina v překladu Tamary Váňové zmermomocnil do divadelního tvaru Robert Král, který dále režijně zprznilo duo Zdeněk Filipec & Lukáš Junga. Ani další členové mutliartgangu Napříč.CZ nestáli s údy za zády: Pavel Hamřík připravil vlastní hudební nastudování kombinující nahrávku s živými hudebníky, Tomáš Staudek vytvořil jako již tradičně divadelní plakát a rostlinář Marcel Bestie Brož podstoupil dvouletou praxi v baru U babičky, aby věrohodně ztvárnil roli barmana English Davea. Tereza Fousková se poprsila kostýmním návrhem. Na představení, které se striktně nedrží filmové verze, pracovalo více než padesát studentů Masarykovy univerzity v průběhu jednoho semestru pod pedagogickým dohledem plk. Josefa Prokeše, PhD. Projekt spadá do dramaturgické linie “Przníme klasiky” biodivadla Napříč.CZ.

Premiéra proběhne 11. května v 19:30 na Fakultě informatiky Masarykovy univerzity v Brně a derniéra 18. května na Šelepce.

Nedosti na tom. Na Fakultě informatiky v Brně se 19. května bude konat již XI. ročník Filmového festivalu FI. Projekce studentských filmů budou prezentovány paralelně ve třech sálech a diváci se můžou těšit přibližně na deset krátkých filmů. V minulých letech festival držel krok s nejnovějšími filmovými trendy, namátkou vzpomeňme krátký 3D film “Vir CRT-2116” v době celosvětového nástupu Avataru. Ani letošní rok nebude výjimkou. Jednou ze zajímavých technologických lahůdek by měl být například animovaný film, který vznikal moderní metodou motion capture či interaktivní film. Z Napříč.CZ pedagogicky studenty drezůroval Robert Král.