Obrázek uživatele Napříč.cz

Divadelníci, pojeďte na Letní divadelní dílnu

Kulturní občanské sdružení Napříč organizuje projekt „Letní divadelní dílna a turné“. V rámci divadelní dílny studenti JAMU, konzervatoře i mladí herci neprofesionálních divadel budou rozvíjet své herecké schopnosti s důrazem na tvorbu gagu.


Poslední 2 volná místa v projektu
Letní divadelní dílna a turné
Chybí nám hudebník hrající na zvučný a přenosný nástroj, např. sax, trubka, bonga apod.

Zájemci se mohou přihlásit zasláním informací o své osobě na adresu DIVADLO zavináč NAPRIC tečka CZ. Pro přihlášené do 28. června platí poplatek od 1000 Kč, později o 190 Kč více.

divadelni-dilna_150x200.jpg

Kapacita projektu je omezená!


Účastníci dílny budou vybráni napříč divadelními sdruženími a uměleckými školami tak, aby sobě byli vzájemnou inspirací a mohli nasát různé zkušenosti a přístupy od sebe navzájem. Tvořiví lidé a umělci musí čerpat novou energii z nových příležitosti a lidí, která se pochopitelně během práce ve stálém souboru vytrácí. Proto je výběr omezen přibližně na dva účastníky z každého sdružení či školy.

Představení by mělo být plné spontánní energie, gagů, divadelní komunikace, happeningových prvků, fantazie, endorfinů i úleťáren.

Na základě etud a improvizací se postupně zformuje komediální útvar s pevně danou strukturou inscenace, obdobným způsobem jako kdysi komedie dell’arte. Výsledek bude pak prezentován pod širým nebem návštěvníkům rekreačních středisek coby příjemné dovolenkové osvěžení.


Projekt se uskutečňuje za finanční podpory Jihomoravského kraje,
s laskavou podporou firmy VERTIGO.CZ.

logo_jmk.jpg logo_vertigo2.jpg

Mediálním partnerem projektu je Kult.cz

kultcz_logo.jpg


Termín

čtvrtek 10.7. – neděle 20.7.2008

Kontakt

DIVADLO zavináč NAPRIC tečka CZ

Proč

Budete bydlet v zařízené chatě, která se nachází nedaleko rybníka Olšovec v Jedovnicích. Dopoledne a navečer vás čeká herecká dílna, na které budete spoluutvářet podobu výsledného představení. Odpoledne se najde čas i na koupání. O teplých večerech v blíže nespecifikovaném prostředí bude vše podrobeno diskuzi. Na závěr pobytu divákům, uměnímilovným dovolenkářům výsledek odprezentujete a vychutnáte si svůj potlesk. To vše mezi různorodými lidmi se stejným zájmem.

A neříkejte, že vytvořit představení během tak krátké doby pro vás není výzvou. Konečně příležitost, kdy velikost hereckého výkonu není omezena velikostí role!

Harmonogram

Informační schůzka proběhla ve středu 11. června od 19:30 ve Starém pivovaru v Brně (tato schůzka je nezávazná, otevřená pro každého).

Hlavní část (dílna, soustředění, hraní): čtvrtek 10.7. – neděle 20.7., Jedovnice

Představení:

  • pátek 18.7. Jedovnice
  • sobota 19.7. Jedovnice
  • neděle 20.7. zatím v utajení

Jak se přihlásit

Zájemci, studenti/studentky herectví (JAMU, konzervatoř), talentovaní herci/herečky studiových i amatérských divadel a koneckonců i vy se můžete o místo ucházet zasláním mailu co nejdříve na divadlo@napric.cz. Je otevřeno i 1 místo pro výtvarníka/výtvarnici (kostým, maska, náznaková scéna).

Napište nám něco o vašich zkušenostech, zmiňte se, zda umíte hrát na baskytaru, žonglovat nebo polykat oheň, svěřte se s vaší vysněnou rolí, hrou, divadlem, režisérem. A pokud umíte, připojte i fotku. V případě velkého počtu zájemců bude výběr omezen castingem. Připojte i datum narození kvůli spárování vaší platby (viz níže). Následně vás budeme kontaktovat.

Za kolik

Polovina veškerých nákladů, zahrnující ubytování, stravu, náklady na inscenaci je hrazena sdružením Napříč díky podpoře získané z Jihomoravského kraje. Účastníci ale musí počítat s vlastním příspěvkem (od cca 1.000,- Kč), sloužícím i jako pojistka proti nespolehlivým vykukům.

Perspektiva

Hotové, prověřené představení z letního turné je možné zopakovat od nové sezóny i v Brně. Již teď je předjednána podzimní repríza ve Starém pivovaru v Králově Poli. A urodit se ze spolupráce může leccos.

kral_96x96.jpg
Robert Král
filipec_96x96.jpg
Zdeněk Filipec
prokes_96x96.jpg
Josef Prokeš

Organizace

Vedoucím projektu je zachovalý absolvent režie FAMU Mgr. BcA. Robert Král, Ph.D. , produkci má na starosti rozverný Mgr. Zdeněk Filipec, Pnkr. Odborně spolupracuje šarmantní doc. PhDr. Josef Prokeš, Ph.D. Všichni napříč, jak se patří.

O sdružení

Kulturní občanské sdružení Napříč vzniklo oficiálně v roce 2007, aby zastřešilo dosavadní umělecké aktivity zakládajících členů. Zabývá se v podstatě všemi druhy umění, pořádá výstavy i autogramiády, pod jeho patronací vycházejí knihy, CD, natáčí krátké filmy, reflektuje osobitými recenzemi současnou uměleckou tvorbu. O počinech občanského sdružení referuje tisk (DNES, Rovnost, brněnské časopisy, apod.)

Číslo účtu sdružení je 2862361001/2400 (e-Banka), až od 8.7. 2008 taktéž se závěrečným čtyřčíslím / 5500. Při platbě je nutno uvést variabilní symbol (šest cifer odpovídající datumu narození), aby bylo možné spárovat s přihláškou.

Výběr z dalších projektů: