Obrázek uživatele Napříč.cz

Spolek Napříč vyrazil na turné s komáry článek v Brněnském týdeníku (7.–13. srpna 2008)

spolek-napric-vyrazil-na-turne-s-komary_small.jpg
článek v Brněnském týdeníku
autor: mir, foto: Tomáš Staudek

Poklidný život v jihomoravských Jedovnicích a Pasohlávkách rozvířilo turné netradičního kulturního sdružení Napříč. Skupina mladých umělců s sebou přivezla divadelně-multimediální produkci pod širým nebem s neotřelým názvem Lážo-plážo-napříč-teatro-show.

Pásmo se skládalo ze tří částí – autorského čtení z povídkové knihy Josefa Prokeše Na sviňu svět, divadla a krátkého filmu. Hlavní program, letní odpočinkové divadlo Komáři útočí, herci vytvořili a nazkoušeli během jediného týdne. Na diváky se valila smršť neopakovatelných gagů, originálních převleků, svlékacích scén a zajímavých postaviček v čele s nádherným debilem Kájou. Nechyběla ani akrobatická jízda na jednokolce, smyslná stínohra či poutavá videoprojekce.

Provokativní snímek Kdo je V.K.? (k jakému prezidentovi se asi iniciály odkazují?) mohou zájemci dosud zhlédnout na stránkách www.napric.cz, kde se přesvědčí, že tihle „Napříčové“ jsou opravdu vypečená partička. Projekt by se měl opakovat na podzim, a to v Brně v divadelním studiu Dialog na Staré radnici a ve studentském klubu Starý pivovar v Králově Poli. Milovníci literatury, divadla, fimu a kumštu vůbec se tedy mají na co těšit!

Autor: mir (Brněnský týdeník)
Foto: Tomáš Staudek (2×)


Související odkazy