Kulturissimo ohlašuje poslední reprízu Kompostu

Brněnské biodivadlo Napříč.cz uvede v neděli 16. listopadu 2014 ve 20 hodin v Kabinetě Múz na Sukově ulici v Brně letošní poslední reprízu úspěšné inscenace Kompost, a to ve zcela nové sestavě!

V této hře se Napříč.cz uchýlilo k neortodoxní a kontroverzní tematice. Děda Franta (Karel Čech) si žije svůj relativně samotářský život zelinářského specialisty a sériového vraha, který naruší až příjezd jeho syna (Jan Machač), doprovázeného neřestnou manželkou (Tereza Fousková) a tak trochu gerontofilní pubertální dcerkou (Pavlína Sedlářová). Do děje významně zasáhne i Ivan (Zdeněk Filipec), podnikající v „oboru duchovno“, svým způsobem i jedna z bezejmenných obětí.

Není bez zajímavosti, že současnou podobu bio inscenace Kompost vytvořili mnozí odchovanciProfidivadla FI MUNI, tedy informatikové, kteří se navzdory zažitým stereotypům ve volném čase věnují studiu jednání společnosti a z něho vzešlých situací. V dalších rolích poté můžeme najít třeba mikrobioložku, v zázemí lingvistku či studentky nových médií. Představitel Ivana, podomního obchodníka s vonnými olejíčky, Zdeněk Filipec se pro zdařilé nastudování své role dokonce zúčastnil školení pro finanční a pojišťovací poradce.

„Dědoušek zabiják, který odstraňuje ze světa škodnou, aby dal všemu nový smysl: je zavrženíhodný, nebo naopak hoden obdivu?“ Takovouto otázku si klade režisér inscenace Robert Král.  Odpovědět si mohou diváci sami, stačí jen přijít a okořenit si sychravý podzimní čas špetkou kultury.

http://www.kulturissimo.cz/index.php?kompost-napric-cz-kabinet-muz-brno&...